Конгресменът Крис Делузио от щата Пенсилвания призова в сряда министъра на отбраната

...
Конгресменът Крис Делузио от щата Пенсилвания призова в сряда министъра на отбраната
Коментари Харесай

Искат оставката на министъра на отбраната Лойд Остин

Конгресменът Крис Делузио от щата Пенсилвания прикани в сряда министъра на отбраната Лойд Остин да подаде оставка заради липса на бистрота. Той първият демократ в Конгреса, който насочи това искане, оповестява CNN.

" Изгубих доверие в управлението на министър Лойд Остин на Министерството на защитата заради неналичието на бистрота по отношение на скорошното му здравно лекуване и въздействието му върху непрекъснатостта на командната верига ", написа Делузио в обществените медии в сряда.

Делузио взе участие в Комисията по въоръжените сили в Камарата на представителите, предава news.bg.

Припомняме, че Остин се лекува от рак на простатата и претърпя затруднения и отвеждането му в болница на Нова година, където към момента се лекува. Това гласи изказването от вторник от Националния боен медицински център Уолтър Рийд.

В продължение на дни обаче той не уведоми обществеността. Впоследствие беше обявено, че президентът Джо Байдън, висши чиновници по националната сигурност и даже заместник-министърът на защитата Катлийн Хикс - която пое отговорностите на Остин - не са знаели за хоспитализацията на министъра на защитата до три дни след приемането му.

Самият Остин пое цялостната отговорност за случилото се.

Белят дом разгласи, че протоколът за такива случаи към този момент ще претърпи промени. Заповедта на началника на кабинета на Белия дом Джеф Зиентс гласи, че членовете на кабинета би трябвало да уведомяват Белия дом, когато организациите чакат или се приготвят за прехвърляне на пълномощия и още веднъж, когато делегирането се случи. Те важат, когато членовете на кабинета са подложени на здравна процедура, изискваща обща упойка.

Не се загатнаха съответни имена.

Байдън сподели, че резервира доверието си в Остин и не желае той да подава оставка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР